Tuija ja Komaks Triumph talvella 1986

Olen Tuija Johansson, asun Sipoon Boxissa, Helsingin ja Porvoon välissä. Kasvatan samojedinkoiria nimellä Funny Fabric. Olen myös hamstereiden virallinen ulkomuototuomari.

Olen aina ollut kiinnostunut koirista, ollessani vielä alle kouluikäinen naapurissa oli maailman ihanin collieuros Jopi, joten sellaisesta haaveilin ensin. Sitten muutettiin Sipooseen 1974 ja pari vuotta myöhemmin otettiin kaverin kanssa kiinni pari karkulaiskoiraa läheisestä Komaks-kennelistä. Siitä hyvästä saatiin pieni palkkio ja kutsun tulla katsomaan koiria uudestaan, ja siitä se lähti! Kaverini kiinnostui kennelin siperianhuskeista ja minä sammareista. Siinä kennelissä asui mm. legendaarinen KANS & POHJ MVA V-68 Niklas*.

Sain niiltä sammarinartun Lumikin Leinan (KANS & POHJ MVA Lumikin Caesar* - Boona) omaksi huhtikuussa 1979. Se ei ollut mikään kaunis koira, parhaimmillaan se sai 3 kertaa SA:n veteraaniluokassa ja oli tuomarin armosta kerran jopa ROP 11,5 vuoden ikäisenä. Luonteeltaan se olikin sitä mahtavampi, ja aivan ilmiömäinen johtajakoira, jopa huskyvaljakossa. Osallistuttiin myös kerran alokasluokan tokoon ja tuli 125 p. ja 3. sija. Kun se kuoli -86 ostin tilalle uuden sammarin Komaks-kennelistä, FIN MVA Komaks Triumph (S & FIN MVA NV-83 Dennis* - Komaks Misty*). Vuonna -90 porukkaan liittyi Ruotsintuonti FIN MVA White Russian Nachalnek.

Tällä hetkellä kotona asuu 5 samojedinarttua: FI MVA Funny Fabric Hot Blue Design (Holly), Funny Fabric Champagne Bee (Panda), Pandan tytär FI&RU MVA Funny Fabric Jujubee Time Bandit (Bambu), Pandan puolisiskon pojantytär Funny Fabric A Splash of Blue (Trio) sekä Kreikantuonti Hellas BlueAegean Thetis (Tetris), jonka omistan yhdessä kennel Maailmankorven kanssa.

USA:n tuonti WhyteWynd's Mississippi Moondog asuu Heiskasten luona Porvoossa osa-omistuksessa.

USA:n tuonti WhyteWynd's North American Mustang asuu Helsingissä sijoituksessa. Ruotsintuontini Going Nuts Kiwi asuu myös sijoituksessa muualla Helsingissä yhdessä poikansa Funny Fabric Dizzy Stuntmanin kanssa. Serbiantuonti Steel Lady Ramses asuu osa-omistuksessa Elina Lintulan luona kennel Talvituulessa ja australiantuonti Mezen The Dark Knight osa-omistuksessa Arttulan kennelissä.

USA:n tuonti Moonlighter's Funny Fabric Jamaika Me Laff (Sherry) asuu kennel Vretahofissa, joka on myös osa-omistaja.


Toinen harrastukseni on kesäautoni, Porsche 911 Carrera 2 vm. 1999.